Poseben način delovanja zdravila nasic®

Poseben, znanstveno dokazan način delovanja zdravila nasic®

Zdravilo nasic® s posebno kombinacijo dveh učinkovin, ksilometazolina, ki hitro odmaši zamašen nos, in dekspantenola, ki pospešuje celjenje razdražene nosne sluznice, omogoča hitrejše lajšanje nahoda. Tako lahko nosna sluznica hitreje ponovno prevzame imunsko funkcijo in učinkoviteje ščiti pred virusi. Z raziskavami so dokazali, da posebna kombinacija učinkovin v zdravilu nasic® skrajša trajanje rinitisa v primerjavi z zdravili, ki vsebujejo samo ksilometazolin.

Če imamo zamašen nos zaradi prehlada, je to večinoma posledica virusov, ki pustošijo po našem nosu. Običajno naša nosna sluznica, kadar je nedotaknjena, opravlja pomembno vlogo v imunskem sistemu in zadržuje klice, da ne morejo vstopiti v dihala. Če je naš imunski sistem oslabljen zaradi prehlada, virusi lažje prodrejo skozi nosno sluznico, jo napadejo in se tam razmnožujejo. Ko skuša telo te patogene odstraniti, pospeši oskrbo s krvjo v nosni sluznici, zato ta nabrekne. To povzroči znani simptom zamašenega nosu. Tu pride na pomoč zdravilo nasic® s svojo dokazano učinkovito kombinacijo ksilometazolina, ki deluje kot dekongestiv, in dekspantenola, ki pospešuje celjenje.

 
Ksilometazolin – zadihajmo spet svobodno

Ksilometazolin je dokazano učinkovita učinkovina, ki se že dolgo uporablja v nosnih pršilih za odmaševanje nosu. Zožuje krvne žile v nosni sluznici in ima tako takojšen dekongestivni učinek na nosno sluznico. To omogoča hitro olajšanje zamašenega nosu. Spet boste lahko svobodno zadihali. Dodatni pozitivni učinek je zmanjšanje količine nastajajoče sluzi.

Dekspantenol – naravna učinkovina za hitrejšo regeneracijo

Običajna nosna pršila vsebujejo le eno učinkovino, zdravilo nasic® pa poleg dekongestiva ksilometazolina vsebuje tudi dekspantenol. Dekspantenol je derivat pantotenske kisline (znane tudi pod imenom vitamin B5) in je naravna učinkovina, dobro znana po svojih zmožnostih pospeševanja celjenja ran, bolniki pa jo zelo dobro prenašajo. Je pravi »provitamin«, ki podpira normalno delovanje epitelija. Dekspantenol pospešuje celjenje razdražene nosne sluznice, razdraženi nos hitreje okreva in lahko hitreje ponovno prevzame svojo vlogo pri zaščiti pred virusi. Poleg tega dekspantenol zmanjšuje izsuševanje nosne sluznice in nastajanje nadležnih krast.

 
Zdravilo nasic za hitrejše lajšanje rinitisa

Ugodni učinki zdravila nasic® so bili klinično dokazani. Raziskave jasno kažejo, da kombinacija učinkovin v zdravilu nasic® skrajšuje trajanje rinitisa v primerjavi z zdravili, ki vsebujejo samo ksilometazolin.* Zdravilo nasic® tako omogoča hitrejše lajšanje simptomov rinitisa, zato ga lahko prej prenehamo uporabljati. Zaradi krajše uporabe in pozitivnih učinkov zdravila nasic® na nosno sluznico je tveganje, da bi se na nosno pršilo navadili, pri zdravilu nasic® manjše.

Zdravilo nasic® - za hitrejše lajšanje nahoda
Zdravilo nasic® s posebno kombinacijo učinkovin ksilometazolina in dekspantenola
 • hitro osvobodi zamašen nos
 • že po nekaj minutah izboljša dihanje
 • pospešuje celjenje razdražene nosne sluznice
Zdravilo nasic® – za hitrejše lajšanje nahoda

Zdravilo nasic® s posebno kombinacijo učinkovin ksilometazolina in dekspantenola
 

 • hitro osvobodi zamašen nos
   
 • že po nekaj minutah izboljša dihanje
 • pospešuje celjenje razdražene nosne sluznice 

Tako zdravilo nasic® zagotavlja hitro lajšanje nahoda.

 • Sestava

  Zdravilo nasic® vsebuje učinkovini:

  • ksilometazolin 0,1 %
  • dekspantenol 5 %
 • Uporaba in razpoložljivost
  • Odmerjanje: odrasli in otroci, starejši od 6 let, po en vpih v vsako nosnico do trikrat dnevno, skupaj največ 7 dni
  • 10 ml
  • na voljo v lekarnah

Delite to spletno stran

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.