Varstvo podatkov

Na tej strani so navedena posebna obvestila o obdelavi osebnih podatkov na naši spletni strani. Splošna obvestila o celoviti obdelavi posebnih podatkov v našem podjetju lahko najdete tu.

1. Kdo je ponudnik teh strani?

Osebne podatke, zbrane med uporabo teh spletnih strani, dokumentira, obdeluje in uporablja družba MCM Klosterfrau Vertriebgesellschaft mbH. V nadaljevanju uporabljamo skrajšano ime družbe – Klosterfrau. Družba Klosterfrau je odgovorna v smislu nemškega zakona o varovanju podatkov in hkrati ponudnik v smislu televizijskih medijev. Naš naslov in več podatkov o družbi Klosterfrau lahko najdete na strani s kolofonom. Na nekaterih izmed naših spletnih strani so objavljene povezave na strani drugih ponudnikov. Za vsebino na ta način povezanih strani nismo odgovorni, prav tako ne za varstvo podatkov med obiski teh strani. Povezave na strani drugih ponudnikov je vedno mogoče prepoznati. Če ste v dvomu: vse strani družbe Klosterfrau vsebujejo povezavo na stran s kolofonom.

2. Katere osebne podatke shranjujemo?

Načelno lahko obiskujete naše spletne strani, ne da bi razkrili svojo identiteto. Vendar pa nekatere vaše osebne podatke potrebujemo za določene ponudbe, na primer za pošiljanje informativnega gradiva, sodelovanje v nagradnih igrah ali za odgovarjanje na posamezne poizvedbe. V vseh navedenih primerih shranjujemo samo podatke, ki ste jih sami vnesli. Shranimo tudi IP-naslov, dodeljen vašemu računalniku med vašim obiskom na naših spletnih straneh, če je to potrebno za pošiljanje strani, ki jih je priklical vaš računalnik. Obdelujemo podatke o straneh, ki ste jih obiskali z našega spletnega mesta, in pripravljamo statistiko uporabe. Glejte točko 5 a.

3. Namen obdelave osebnih podatkov

Načelno vaše osebne podatke uporabljamo samo za namen, naveden ob času evidentiranja podatkov. Uporabljamo jih na primer za pošiljanje informacij, ki ste jih želeli, obdelavo naročil ali za izvajanje nagradnih iger. Vaših osebnih podatkov ne uporabljamo za oglaševanje, tržne raziskave ali za mnenjske ankete, razen če je to posebej navedeno in če se izrecno strinjate, da vaše podatke uporabimo v te namene. Podatke o vaših obiskih naših spletnih strani in vaših priklicih našega elektronskega biltena uporabljamo v obliki anonimne statistike, torej brez osebnih navedb.

4. Pošiljanje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov načelno ne posredujemo tretjim osebam. Vaš trenutni IP-naslov v skrajšani obliki in podatki o vaši uporabi našega spletnega mesta ob obisku naših spletnih strani pa se pošljejo podjetju Google, ki pripravlja statistiko o uporabi. Več podrobnosti o tem lahko najdete pod točko 5 a.

Zunanji ponudniki storitev, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu v smislu nemškega zakona o varstvu podatkov, so pogodbeno zavezani k spoštovanju vseh ustreznih predpisov o varstvu podatkov. Evropski ponudniki storitev skladno z zakonodajo o varstvu podatkov ne veljajo za tretje osebe.

5. Analiza uporabe

a) Uporaba našega spletnega mesta

Analiziramo, kako naši obiskovalci uporabljajo naše spletne strani, in skušamo s tem svojo predstavitev na spletu čim bolj izboljšati.

V ta namen uporabljamo storitev za spletno analizo Google Analytics, ki jo upravlja podjetje Google Inc., ZDA. Ob obisku naših spletnih strani se z Googlovega strežnika na vaš računalnik naloži program (Java Script), ki se nato izvrši. Na vaš računalnik se shrani piškotek, ki vsebuje informacije o vaši uporabi naših spletnih strani. To vključuje ime obiskane spletne strani, čas in datum obiska ter edinstveno identifikacijsko kodo, ustvarjeno za vaš brskalnik. Te informacije se pošljejo podjetju Google in se shranijo v računalniške sisteme, izmed katerih so nekateri zunaj Evrope, in sicer v ZDA. Pošiljajo se tudi tehnični podatki o vašem računalniku, na primer vrsta brskalnika, operacijski sistem in ločljivost zaslona.

Podjetje Google te informacije obdela v našem imenu in ovrednoti, kako uporabljate našo spletno predstavitev, za nas pripravi statistiko o vedenju vseh naših obiskovalcev, vključno z grobo oceno njihove lokacije, in nam zagotavlja dodatne storitve, povezane z uporabo spletnega mesta in interneta. Pri tem vrednotenju vedenja med uporabo ostajate ves čas anonimni.

Googlove sledilne kode, ki se uporabljajo na tem spletnem mestu, uporabljajo funkcijo »anonymizeIp()«. To pomeni, da se IP-naslovi obdelujejo v skrajšani obliki in jih zato ni mogoče neposredno povezati z določeno osebo. Vaš polni IP-naslov se uporablja samo za pošiljanje programskih rutin in podatkov v vaš spletni brskalnik, potrebnih za analizo uporabe; ne shranjuje se in se ne združuje z drugimi Googlovimi podatki. Pri vrednotenju vedenja med uporabo je vaš IP-naslov vključen največ v skrajšani obliki. Iz skrajšanega IP-naslova podatkov o uporabi ni mogoče povezati z vami osebno. Enako velja tudi za Googlovo analizo podatkov o vaši uporabi.

Poleg tega to spletno mesto uporablja poročila storitve Google Analytics o demografskih značilnostih, pri čemer se uporabljajo podatki iz Googlovega ciljnega oglaševanja in podatki o obiskovalcih od tretjih ponudnikov (npr. starost, spol in interesi). Teh podatkov ni mogoče izslediti nazaj do določene osebe in jih lahko kadar koli deaktivirate v Nastavitvah zaslona.

Če želite svoje obiske naših spletnih strani popolnoma izločiti iz naše analize uporabe, lahko prenesete dodatek za svoj brskalnik s te Googlove strani; podprti so vsi pogosti brskalniki. Rutinski program (Java Script), potreben za beleženje podatkov o vaši uporabi, se nato ne izvrši in vaš brskalnik ne shrani analitičnih piškotkov. – Če z ustrezno nastavitvijo v brskalniku v celoti zablokirate shranjevanje piškotkov, s tem prav tako izklopite analizo vedenja pri uporabi s pomočjo storitve Google Analytics.

b) Uporaba našega biltena

S ciljem, da bi dosegli čim boljšo zasnovo, prav tako vodimo statistiko o uporabi našega elektronskega biltena. Štejemo na primer, koliko naročnikov odpre poslani bilten in koliko med njimi jih klikne povezave do določenih spletnih straneh, objavljenih v biltenu. Zaradi štetja v vsaki izdaji biltena povezave označimo in vsakemu naročniku dodelimo edinstven identifikator, vendar ne shranjujemo nikakršnih povezav med omenjenimi identifikatorji in e-naslovi ali drugimi podatki, s katerimi bi lahko identificirali naročnika. Statistika o uporabi našega biltena ne vsebuje sklicev na osebe in je nikakor ne uporabljamo za nagovarjanje določenih skupin naročnikov. – Uporabo analiziramo, kot je opisano, le če naročniki bilten naročijo v formatu HTML. Biltenov, poslanih v obliki golega besedila, ne analiziramo.

6. Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku naših spletnih strani shranijo na vaš računalnik. Če pozneje obiščete druge strani na našem spletnem mestu, se vsebina teh piškotkov pošlje k nam.

a) HTTP-piškotki

Ti piškotki se shranijo v datoteko v vašem spletnem brskalniku. Nekateri izmed njih vsebujejo informacije o vašem zadnjem obisku katere izmed naših spletnih strani in umetno oblikovano identifikacijsko kodo, ki omogoča grobo oceno števila novih obiskovalcev ali obiskovalcev, ki se na spletno stran vračajo. Te informacije posredujemo podjetju Google zaradi analize uporabe. Več informacij o teh piškotkih in tem, kako lahko preprečite njihovo shranjevanje, je na voljo pod točko 5 a. Piškotke občasno uporabljamo pri anketah med našimi spletnimi obiskovalci za identifikacijo večkratnih udeležencev. Poleg tega to pomeni, da vas ni treba ponovno spraševati po podatkih za vnos v nadaljnje spletne obrazce, če ste jih že vnesli drugje.

Družba Klosterfrau podatkov, shranjenih v piškotkih, ne združuje z drugimi podatki na noben način, ki bi nam omogočil povezovanje z vami osebno.

Nastavitve v spletnem brskalniku lahko spremenite in preprečite shranjevanje HTTP-piškotkov. Naše spletno mesto boste še vedno lahko uporabljali. Imate tudi možnost, da izbrišete že shranjene piškotke. Več podatkov o tem postopku je na voljo v vašem brskalniku v datoteki s pomočjo.

b) Flash-piškotki

Ti piškotki, imenovani tudi piškotki v lokalni skupni rabi, se ne shranijo v brskalnik, ampak v datoteko v predvajalniku Flash. Če že uporabljamo tovrstne piškotke, datoteka vsebuje samo strani, ki ste jih nazadnje obiskali. Vsebine ne vrednotimo. Ti piškotki se na vaš računalnik shranijo samo za to, da pospešijo nalaganje strani ob naslednjem obisku.

7. E-kartice in priporočila izdelkov

Če želite poslati katero izmed naših e-kartic, bomo shranili e-naslov, imena pošiljatelja in prejemnika ter sporočilo, ki ste ga vnesli. Poslali bomo e-pošto na naslov prejemnika, pri čemer bodo navedeni čas in datum odpošiljanja ter edinstveni spletni naslov (URL), od koder si je mogoče prek spleta ogledati vašo izbrano e-kartico. E-pošta vsebuje pošiljateljevo ime, kot ste ga navedli, in pošiljateljev e-naslov. Podatke, povezane z e-karticami (torej podatke o naslovu in sporočilo), bomo izbrisali v 24 urah po ogledu e-kartice oziroma največ 10 dni po pošiljanju e-kartice. Med shranjevanjem ste zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom.

Če izdelek z našega spletnega mesta priporočite nekomu drugemu, je postopek zelo podoben kot pri pošiljanju e-kartic. Razlika je le v tem, da sporočilo, ki ste ga vnesli, pošljemo neposredno po e-pošti, ki vsebuje povezavo na spletno stran, ki jo želite priporočiti.

Ne pri pošiljanju e-kartic ne pri priporočilih izdelkov ne preverjamo pravilnosti in ujemanja e-naslovov pošiljatelja in prejemnikov. Kot pošiljatelj ste odgovorni, da je sporočila mogoče poslati na navedene naslove in za njihovo vsebino. Priporočila o izdelkih, e-kartice in povezana e-poštna sporočila se pošiljajo v nekodirani obliki.

8. Kako lahko omejite obdelavo svojih podatkov?

Dovoljenje za obdelavo svojih osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete. Prek povezave, ki je objavljena v vsaki izdaji biltena družbe Klosterfrau, lahko kadar koli prekličete svojo naročnino nanj. Preprečite lahko tudi splošno uporabo svojih podatkov v oglaševalske namene. To storite tako, da pošljete sporočilo na naš spodaj navedeni kontaktni naslov. Če želite, da vaši obiski spletnih strani ne bodo vključeni v naše analize uporabe, si preberite točko 5 a.

9. Varnost

Vaši osebni podatki se shranjujejo v varnem delovnem okolju družbe Klosterfrau in so tam na voljo le pooblaščenim osebam. Podatki, ki nam jih razkrijete v spletni aplikaciji, se pošiljajo v kodirani obliki. Sicer so podatki, ki se prenašajo med vašim računalnikom in našim internetnim strežnikom, na splošno nekodirani.

10. Informacije in popravki

Na zahtevo vam bomo kadar koli posredovali informacije o tem, ali smo shranili vaše osebne podatke, in če smo jih, za katere vrste podatkov gre. Seveda bomo vse napačne podatke popravili. Če bi želeli informacije ali popravke podatkov, se obrnite na našo službo za varstvo podatkov. Njen naslov lahko najdete pod točko »Kontakt.

11. Revizija te izjave o varstvu podatkov

Morda bomo morali v prihodnje spremeniti varnostne ureditve in ureditve varstva podatkov (npr. zaradi tehničnega razvoja). V tem primeru bomo spremenili tudi to izjavo o varstvu podatkov. Velja trenutna različica izjave.

12. Kontakt

Če želite preklicati dovoljenje za uporabo svojih osebnih podatkov ali če želite v celoti zablokirati uporabo svojih podatkov v oglaševalske namene ali za tržne raziskave, pošljite elektronsko sporočilo ali dopis na spodnji naslov:


MCM Klosterfrau Vertriebsgesellschaft mbH
Oddelek za spletno koordinacijo
50606 Köln
Nemčija

E-naslov: dialog@klosterfrau-service.de

Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge o varstvu podatkov v družbi Klosterfrau, se obrnite na

MCM Klosterfrau Vertriebsgesellschaft mbH
Služba za varstvo podatkov
50606 Köln
Nemčija

Data Protection Officer
Bugl & Kollegen
Alexander Bugl
Phone: +49 941-630 49 789
Mobil: +49 176-10 31 26 88
e-mail: Datenschutz.buglkollegen@klosterfrau.de

Nazadnje spremenjeno: 24.05.2018